Osallistu kirjeellä tai kuvalla

Unesco-hakemukseen tarvitaan liitteeksi kirjeitä, jotka kertovat yhteisön jäsenten osallistumisesta hakemuksen tuottamiseen ja tuesta sille ja samalla osaltaan laajentavat ja konkretisoivat kuvaa siitä, minkälainen yhteisö on kysymyksessä ja miten perinnettä harjoitetaan.

Omat kirjeensä tekevät hakemustyöryhmän muodostavat yhteisöt, jotka ovat perinteemme harjoittajien muodostamia ja edustavat heitä kattavasti kaikissa ikäryhmissä. Kuvaa monipuolistamaan toivomme kuitenkin mukaan myös kirjeitä yksittäisiltä henkilöiltä tai epämuodollisemmilta ryhmiltä; kirjeen voi kirjoittaa vaikkapa perhe tai pelimanniyhtye. Jos koet olevasi tietoinen hakemuksen sisällöstä tai haluavasi perehtyä siihen ja vaikuttaneesi siihen  – esimerkiksi vastaamalla viime kevään nettikyselyymme – ja haluat osoittaa tällä tavalla tukesi hakemukselle ja kertoa hiukan omasta tavastasi harjoittaa perinnettä, ota pian yhteyttä allekirjoittaneeseen (yhteystiedot täällä).

Hakemuksen liitteeksi tulee myös valokuvia. Valokuvia festivaaleilta ja muista julkisista esiintymistilaisuuksista on yllin kyllin, mutta kaipaamme kuvia muista tilanteista, joissa soitetaan, lauletaan, tanssitaan: arkisesti kotona, perhejuhlissa, häissä, hautajaisissa tai muistotilaisuuksissa… Kuvien tulee olla teknisesti ja visuaalisesti hyvälaatuisia ja melko uusia (alle 10 vuotta). Jos sinulla on tällaisia kuvia kaustislaisen musiikkiperinteen harjoittamisesta ja haluat tarjota niitä hakemuksen tueksi, ota samoin yhteyttä allekirjoittaneeseen. Ota myös yhteyttä, jos tiedät, että tällaisia tilaisuuksia on tulossa tammi-helmikuun aikana ja haluat kutsua meidät ottamaan kuvia tilaisuudesta.

Lauri Oino, tuottaja, Kansanmusiikki-instituutti

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s