Suojeluohjelmaa laatimaan

Yksi osa kaustislaisen viulunsoiton Unesco-hakemusprosessia on perinteen suojeluohjelman laatiminen tuleville vuosille. Suojeluohjelman laatimiseen halutaan mukaan mahdollisimman laajasti kaikki, jotka kokevat asian tärkeäksi. Hakemuksemme mukaisesti se mitä haluamme turvata ei rajoitu pelkästään Kaustisen rajojen sisälle eikä pelkästään viulunsoittoon, vaan perinne ulottuu myös naapuripitäjiin, ja siihen liittyy asioita kuten tanssi, laulu, pukuperinne… haluammekin kovasti saada mukaan väkeä myös muualta jokilaaksosta ja muista perinteeseen liittyvistä asioista.

Suojeluohjelman käynnistystyöpaja järjestetään lauantaina 8.5. klo 10-12.30. Mauno Järvelä alustaa paikallisesta perinteestä, ja sen jälkeen pohditaan porukalla perinteen turvaamisen tämänhetkistä tilannetta ja tarvittavia toimia sen elinvoiman turvaamiseksi osa-alueittain.

Työpaja järjestetään osittain etäyhteyksin. Ilmoittaudu Lauri Oinolle, lauri.oino@kaustinen.fi, ja ilmoita haluatko osallistua ensisijaisesti paikan päällä vai etäyhteyksin. Paikan päälle Pelimannitalon kahteen kamariin otamme koronaturvallisuuden rajoissa 15 ensiksi ilmoittautunutta osallistujaa. Etäosallistuminen tapahtuu helppokäyttöisellä Zoom-yhteydellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s